Asahi Kalász-plusz

Atkakártétel megelőzése kukoricában 06.27.


Száraz évünk van! Ilyenkor fokozottan jelenhet meg az atkakártétel a vetőmag-előállítási céllal termesztett kukoricatáblákon. A kétfoltos takácsatka növényekre való települése valamint felszaporodása megkezdődött, az alsó leveleken mozgó alakokat és tojásokat egyaránt találhatunk már. Az eredményes védekezés alapja a megfelelő fedettség elérése az alsó leveleken, ezért a kártevő elleni kezelést nem szabad túlságosan későre halasztani, azt most, a még jól átpermetezhető méretű állományban kell elvégezni. A későbbiekben az igazán jó fedettség már csak belógó szórófejekkel valósítható meg, amelyekkel kevés permetező van felszerelve.

Ajánlatunk a védekezésre: Amverti Pro (abamektin) 0,75-1,0 liter hektáronként, hozzá adalékanyagként 1% Vegarep EC növényiolaj-alapú készítmény.

A kijuttatást a lehető legnagyobb lémennyiséggel az esti órákban célszerű elvégezni. A kezeléssel már ebben a korai időszakban megakasztjuk a takácsatkák felszaporodását, így kártételi szintre már nem tudnak felszaporodni a vegetációs időszak során. Kerüljük el, hogy a lombozat alsó leveleinek sárgulása, száradása, pusztulása bekövetkezzen ebben a nagy értékű növénykultúránkban.


Cimkék: